Regupol, regufoam...

 

BSW antivibracijske podloge in materiali za dušenje zvoka in vibracij

 

Antivibracijske podloge iz mešanice poliuretana in gume so zelo učinkovit sistem dušenje zvoka in vibracij v gradbenih konstrukcijah, dušenje zvoka po zraku in dušenje nastopnega zvoka. Preprečuje prenos vibracij iz moteče naprave na okolico ali iz okolice v bivalni prostor. Vgradnja pod estrihe ali betonske plošče, polaganje v slojih, stik na stik, lepljenje na stene, vgradnja pod stroje in naprave.

Regupol

Regupol je material, iz katerega BSW izdeluje najrazličnejše proizvode za gradnjo in športno industrijo. Regupol je zmes gume in poliuretana. Guma se izdeluje v proizvodnih halah podjetja BSW glede na uporabo po različnih recepturah. Proizvodi Regupol so vsestranski, z zelo dolgo življensko dobo, prenašajo velike obremenitve in jih je možno v celoti reciklirati. Individualna izdelava na objekt in po izmerah kupca, ob zadostnih količinah na skladišu omogočajo hitro in namensko uporabo ter rešitve problemov.

Regufoam

Najvišja vrednost pri dušenju vibracij in izolaciji širjenja zvoka po konstrukcijah ponuja Regufoam. Material je poliuretanska pena, ki je izdelana v različnih stopnjah trdote. Različne trdote so med seboj barvno ločene, tako da jih ni mogoče zamenjati. Izbira je odvisna od obremenitve, standardne debeline 12,5 in 25 mm in kombinacije različnih stopenj trdote materiala. Regufoam ima v posameznih obremenilnih področjih nizko lastno frekvenco, zaradi tega se dosegajo visoke dušilne lastnosti. Nadaljna izrazita prednost tega dušilnega materiala leži v njegovem relativno majhnem elastičnem ugrezu in v njegovi enormni povratni elastičnosti. Področje uporabe Regufoam-a je zelo široko, saj ga uporabljamo povsod, kjer se morata prenos zvoka in vibracij dobro izolirati. Področja uporabe so visoke, nizke gradnje in gradnje tirov, toda tudi pri strojegradnji in ladjedelništvu igra Regufoam pomembno vlogo.